Keiseren uten klær

Noen ganger føler jeg meg litt rampete. Og det gjør jeg i dag. Husker dere han i eventyret om Keiseren uten klær? Den lille gutten som satte ord på at «keiseren har faktisk IKKE klær på seg! Han er naken!».

Jeg liker ham.

Så nå vil jeg sette ord på noe sikkert mange tenker, men som få snakker om, og overser, og ikke minst, glemmer. (Tror jeg da. Jeg forbeholder meg retten til å ta feil. Det er en av de viktigste egenskapene OG læringsmåter vi mennesker har.)

Men altså, her er temaet: AVISER (og andre flater som sier noe om hvordan noe er.)

Men gjør de egentlig det?

Skal vi tro på mediene så er det helt tydelig hva vi skal søke og hva vi skal forsøke å unngå, og at vi bare kan ha FINE OG SUKSESSRIKE LIV dersom vi har en PARTNER, får BARN, er UNG, er SUNN/TYNN/TRENT, er PEN eller KJEKK, tjener MASSE PENGER, har en KARRIERESTIGE og helst er KJENT.

Mangel på dette er tegn på det motsatte, altså et dårligere liv. (Fy F! så mange som har dårlige liv da!, jeg mener over halvparten av befolkningen lider jo av å ikke være UNGE lenger!).

Dette er NYHETSKRITERIENE. Det er disse temaene som definerer om noe ses på som en NYHET, altså verdt å skrive om!

Er det ikke morsomt? For det er jo helt USANT! "På feil jorde", som vi brukte å si da jeg var UNG.

Det var en gang en klok mann som sa A-VIS er ikke B-VIS. Mediter litt på den.

Det var også en gang en klok kvinne som sa «identifiser PREMISSET i påstanden, overskriften eller spørsmålet». Kjenn etter om det premisset er sant eller usant for deg! (Hun sier dette den dag i dag, vil jeg tro (hun lever nemlig fortsatt, i motsetning til han andre).)

Men hvorfor skal vi bli bevisste PREMISSET? Fordi; du!, jeg!, vi! blir påvirket selv om vi vet at det ikke er sånn det er. Informasjonen vi utsetter oss for, legger seg som usynlige sannheter i sinnet, som ubevisst styrere tankene, følelsene og valgene våre.

Det er ganske skummelt.

Så vær bevisst det du fyller hodet ditt med! Hvis du ønsker fred, ro, egenkjærlighet, raushet, balanse, å ha det GØY ((som jeg åpenbart har med å skrive dette. Sant eller usant for deg. Det er helt opp til deg)), så er det HELT ANDRE TING du bør eksponere deg for.

Bare en liten refleksjon sånn en torsdag formiddag.

Foto: Marlen Langeland Hagen Bilder

When we fall in love ...

Bli med!